Speelhuis kopen? Hier moet je op letten

Een speelhuisje is een leuke toevoeging in iedere tuin waar kinderen spelen. Het is leuk voor de kinderen dat ze een eigen plek hebben om te spelen, maar de ouders hebben tegelijkertijd ook meer rust.

Speelhuisjes zijn er in vele soorten en maten en voor iedere leeftijd. In dit artikel zullen we je informeren over de mogelijkheden. Want een speelhuis kopen doe je niet zomaar, je wil je er goed in verdiepen.

Voor welke leeftijd kan ik een speelhuis kopen?

Speelhuisjes zijn er in vele soorten en maten. Er is een speelhuis voor iedere leeftijd vanaf 1 jaar.

Speelhuisjes zijn razend populair bij kinderen en ouders. Houdt er rekening mee dat je kinderen en jarenlang in willen spelen, dus koop er één die ook geschikt is voor als ze wat ouder worden.

 

Soorten speelhuisjes

Zoals hiervoor benoemd kun je een speelhuis kopen in vele soorten en maten.

Er zijn simpele speelhuisjes, gewoon vier muren en een dak. Dit lijkt misschien te simpel, maar kinderen vinden het gewoon fantastisch om hun eigen plekje te hebben. Ze vermaken zich hiermee wel.

Speelkastelen en speelpaleisjes zijn ook helemaal hip. Deze zijn vaak wel duurder dan de huisjes met een ‘huis vorm’.

Als je een uitgebreider speelhuisje zoekt, zijn er ook tal van mogelijkheden.

Er zijn tal van speelhuisjes die geleverd worden met extra’s, zoals een ingebouwde keuken, een buitenkant waar je spelletjes op kunt spelen of waar een basketbalnet aan hangt.

Speelhuisjes zijn ook te combineren met andere speeltoestellen. Houdt er rekening mee dat deze meer ruimte innemen dan een ‘gewoon’ speelhuisje of speelkasteel.

Er zijn speelhuisjes met aangebouwde glijbaan, schommel, tuintje en vele andere dingen.

 

Merken speelhuisjes

Bij het zoeken naar een speelhuis is het belangrijk dat je op het merk let. Het is bijna altijd beter om een speelhuis van een bekend merk te kopen dan van de prijsknaller. Het kwaliteitsverschil is erg groot.

Goede merken, die ook meerdere jaren garantie geven op de kwaliteit van je speelhuisje zijn onder andere Little Tikes, Exit, Keter en Feber. Wil je een speelhuisje van Nederlandse makelij? Neem dan een Keter of Exit speelhuisje.

Een speelhuis kopen doe je bij een expert die je goed kan helpen bij je keuze. Wij raden de BuitenspeelGigant aan. Hun website is heel handig in het kiezen van de juiste leeftijd, kleur, materialen etc etc. Ook geven ze minimaal 2 jaar garantie op alle speelhuisjes.